• Story 0
  • story 1
  • Story 2
  • Story 3
  • Story 4
  • Story 5
  • Story 6
  • Story 7
  • Story 8

Story

Festitools is in 2016 tot leven gekomen. Er zijn zoveel festivals waar we kwamen waar we steeds dezelfde ergernis hadden. Er staat een prachtige stage, het hele podium en de booth zijn prachtig aangekleed en afgerokt. Dan brand het extra in je oog als je naar je favoriete DJ kijkt, de artiesten waar je voor komt en waar je je ogen niet vanaf kan houden; Hetgeen wat we zien zijn KARTONNETJES! Met deze ergenis als drive zijn we begonnen aan het eerste product van Festitools.

De Sunroof ontstond door een probleem en een vraag op de markt. We zijn het product gaan uitwerken aan de hand van een eisenlijst, opgesteld door organisatie en artiesten. We wilden een product creëren wat de booth netjes en chique maakt, kabels buiten beeld brengt, je eigen logo of artwork goed in beeld, handig en verstelbaar is voor de DJ, en bovenal bescherming bied tegen de reflectie van de zon en beschermd tegen wat druppels regen.

Met achtergrond als DJ, licht- en geluidverhuur, productie en site-productie van festivals en als Product designer is er hard gewerkt aan een ontwerp maken. Er is goed nagedacht over de maten, er zijn hiervoor prototypes gebouwd om de kappen te kunnen ervaren. Hier zijn verschillende verbeterpunten uit naar voren gekomen. Deze punten zijn verwerkt en daar zijn weer nieuwe prototypes uit voort gekomen enz. Stukje bij beetje ontstond het perfecte ontwerp voor de Sunroofs.

Aan de hand daarvan zijn de eerste modellen gemaakt. De eerste festivals waar de kappen daadwerkelijk gebruikt werden waren Mumbai color festival en Geheime liefde festival Utrecht. De test was meer dan geslaagd! De CDJ’s hadden niet alleen al het kleurenpoeder gooien bij Mumbai color festival overleeft dankzij de kappen, ook waren er meerdere DJ’s erg te spreken over het product! De foto hieronder laat zien hoe geslaagd het ontwerp is voor de hoogstaande zon op de schermen van de CDJ’s.

Er wordt nog steeds gewerkt aan de sunroof. Zo wordt er hard gewerkt aan verschillende uitstralingen van de kappen. Denk aan een in de omgeving opgaande houten variant, een rouwe roestige kappen variant, een glow in the dark variant of überhaupt een kleine praktische indoor variant. Naast varianten op de huidige sunroof werken we ook aan vernieuwing en andere handige producten voor rond de DJ-booth. Dit is waar wij voor staan, waar wij zelf dingen misten en waar nog een hoop kan gebeuren om de meeste gefotografeerde plek van je festival goed in beeld te krijgen!